Menu

Carl Jacobsen’s Correspondence Archive

1890-06-03

Recipient

Carl Jacobsen

Document content

Awaiting summary

Transcription

Constantinopel, 3. Juni 1890.
Hôtel Impérial.

Min Kjære Herr Jacobsen.
Deres ærede Skrivelse af 26. f. M. fra Paris har jeg modtaget.
Deres Brev bekræfter Eierens, Dr. Durm's fra Karlsruhe, Aleth Bjørns og Andres Udsagn, at det er en antik, romersk Dreng,"Marc. Aurel" ? Det eneste, som størrede mig, var Haaret, men da De selv siger, Haarets og Øinenes Udførelse ere næsten ubedragelige Kjændetegn o.s.v. maa jeg nu ogsaa gaa ind paa, at Stykked er antik.
At Busten ikke er et Copi, er jeg ganske vis paa, jeg kan ikke see, at den er renset eller overarbeidet; jeg er

overbeviist paa, at dette ikke er skeet.
Er den ægte, skriver De. Ja, Arbeitet er saa pragtfuld og skjøndt udført, at der ikke kan være Tale om, at den ikke skulde være ægte. Men er den antik, jeg vil ikke paatage at garantere det, jeg seer jo nok, det ikke er noget nyere Arbeide, men Tiden naaede jeg ikke at bestemme. - Jeg troede, at De ved Photographierne, jeg lod tage af Busten, at De kunde bestemme det. Jeg ved kun, det er et pragtfuld, lille Stykke, som jeg ønskede, De kunde see for at bedømme det.
Jeg har meddelt Eieren Deres Bud paa francs 1.200, dersom jeg kan garantere, at Busten er ægte. - Da jeg ikke vil gjøre dette, har jeg bedt Eieren

at sige mig den sidste Priis, som Stykket er. - Hans Svar skal jeg lade Dem vide.
Skade, dersom De ikke fik den, hvad siger Hr. Jul. Lange og Hr. Etatsraad Müller til Stykket. Hvad der større mig, er at Stykked ikke bære den Antike Præg, som jeg er vant til at see.

Med venlig Hilsen.
Deres Ærbødige hengivne
Julius Løytved.

P. S. Hvad er der blevet af Busten "Germanicus"?, jeg sende over Marseille. Jeg har aldrigt hørt noget derom, hverken fra Marseille eller fra Dem. J. L.

Facts

PDF
Letter

Danish

Constantinopel
Copenhagen

Glyptotekets arkiv. Korrespondance vedr. antik kunst, Julius Løytved 1883-1895