Menu

Carl Jacobsen’s Correspondence Archive

1932-05-20

Document content

Awaiting summary

Transcription

Til Ny Carlsbergfondets Direktion,
Dantes Plads 32,
V

Jeg tillader mig herved at oversende et Brev fra Professor Paul Arndt i München, der er endnu mere jammerfuldt end noget tidligere, og for hvis Besvarelse jeg nødig vil tage Ansvaret uden at have forhandlet med Direktionen. Jeg indser fuldt vel, at Professor Arndts Stilling er fortvivlet, og at Forslaget er alvorligt ment, men mener paa den anden side, for det første, at Arndt ingenlunde har været en saa uegennyttig Ven og Velgører af Glyptoteket, som han gerne vil give det Udseende af, og for det andet, at de Betingelser, han foreslaar, at Samlingen af fotografier og Bøger skal købes og dog forblive i hans Besiddelse, er ganske uantagelige, med mindre Fondet eller begge Fonds i Forening beslutter sig til som Konsekvens heraf at tage endnu et Skridt: ligefrem at ansætte en ung dansk Arkaolog som lønnet Assistent i München, saaledes at han baade kan kontrollere Arndt og samtidig bearbejde Materialet med Henblik paa kommende Publikationer og derunder lære det mest mulige ved Samarbejde med en gammel prøvet Videnskabsmand som Arndt. Jeg gør den Sammenhæng opmærksom paa, at en ung dansk Arkæolog, Mackeprang, lige har

taget Magistergraden i klassisk Arkæologi og er løs og ledig og sikkert vilde være henrykt over en saadan Chance. Bekostningerne vilde i Henhold til tidligere Breve være følgende: 60.000 Mrk. for Biblioteket, fordelt paa 3 Aar. Jeg tilføjer, at jeg paa ingen Maade har tilstrækkeligt Overblik over Biblioteket og Fotografisamlingen til at kunne skønne, om den Pris er passende eller for høj. Dernæst 5000 Mrk. om Aaret til Fornyelse, Indbinding m.m., ogsaa foreløbig for 3 Aar, og endelig Lønning af en Assistent, der vel daarligt kunde sættes lavere end til 3600 Mrk. om Aaret.
Uden at supplere Købet med en saadan Ansættelse maa jeg mene, at Risikoen er altfor stor. Jeg skal som sagt ikke insistere paa, at Købet bliver effektueret, men ønsker bare nu at dele Ansvaret for et eventuelt Afslag med Direktionen og at kunne hævde, at jeg har foretaget en fuldt loyal Indstilling. Jeg beder særlig Dr Beckett gennemlæse og prøve Professor Arndts Brey omhyggeligt.

Ærbødigst
Frederik Poulsen

Facts

PDF
Letter

German

Copenhagen
Copenhagen