Menu

Carl Jacobsen’s Correspondence Archive

1930-09-09

Recipient

Helge Jacobsen

Document content

Awaiting summary

Transcription

Den 9 Sept. 1930.
Kære Direktør Jacobsen !

Ja, det var jo ikke saa heldigt, at De udeblev ved Lordmayors Besøg i Glyp. Jeg nærer personligt ingen rancune over, at De ved at bryde vor faste Aftale tvang mig til at jage hjemad i Bil og iføre mig Jaket, thi bagefter forstod jeg, at det vilde have vakt pinlig Opsigt, at jeg udeblev, selvom De var tilstede.. Jeg takker altsaa med lidt Malice i Mundvigene for, at De tvang mig til at gøre min Pligt.
Men aldrig er der bleven spurgt

saa meget efter Stifterens Søn som i Gaar.
Baade Frk. Mogensen, Dr. Ingholt og jeg blev spurgt af Lord og Ladymayoress om Dem, og hvorfor De dog ikke var der, og Ladym. havde Hilsener til Dem og Deres Hustru, hvis Slægt hun kendte o.s.v.
I Følget var Overpræsidenten og alle Københavns Morgmestre samt flere Medlemmer af Magistrat og Borgerrepræsentation, og Kaper var skumrasende over Deres Fravær, skønt De var inviteret til Raadhusmiddagen og baade Dahl og Rump mødte i Jaket og høj Hat. Det hele var baade finere og betydningsfuldere end noget Kongebesøg. Vi andre gjorde vort Bedste, selv Frk. Mogensen var diskret og fornuftig. Tænk nu over det og se til at forbedre Dem lidt.
Med venlig Hilsen fra Deres hengivne
Frederik Poulsen.

Facts

PDF
Letter

Danish

Copenhagen

Glyptotekets brevpapir

Copenhagen

Ny Carlsbergfondet Arkiv