Menu

Carl Jacobsen’s Correspondence Archive

1890-05-01

Recipient

Carl Jacobsen

Document content

Awaiting summary

Transcription

Constantinopel 1 Mai 1890

Hotel Impérial.

Min Kjære Her Jacobsen.
Kisten med Marmorbusten kom lykkelig Ombord paa Messagerie-Damperen, "Manche", og afgaaer i Dag til Marseille, adressered til vor Consul der, til hvem jeg skal skrive og bede om at besørge Kisten videre til Dem.
Jeg troer. De vil blive rigtigt Glad for dette store smukke Stykke og regne det til et af mine Hoveder som naar de engang bliver publicered, vil have den Venlighed at meddele mig; jeg har indet seet i Bladene om de andre Stykker. -
Deres Telegram om den sid[d]ende

Apollo ? fra Cuzicus modtog jeg i Gaard, men jeg kunde ikke faa Eieren til at gaa ind paa at Overlade mig den for 1500 fr., men holder stedse paa 3000 francs, da han forsikrede mig, at der var budt ham 2000 francs her.
Det gjør mig ondt at maatte opgive det, da det dog er et smukt og interessandt Stykke. - Photographiet ikke godt; de skjønne Former ere ikke Udtrykked nok. Naar jeg ved hans sidste Ord, skall jeg telegraphere det, i Tilfælde de skulde vilde betale meere.
Som De seer, sider jeg her endnu og kan ikke komme bort, dog haaber jeg at det kun er nogle Dage. - Har De indet hørt fra mig per telegram, naar dette Brev ankommer, kan De godt telegraphere, dersom De

skulde bestemme Dem til Stykket.
Da jeg jo har megen Tid tilovers, krysser jeg Constantinopel i alle Retninger for maaske at finde noget smukt endnu, men jeg troer, der er indet mere.
Ofte bliver mig fortalt om store Kunstværker, og jeg lader mig da forføre til at gaa og see disse - og bliver naturligvis skuffed.

Med venlig Hilsen.
Deres Ærbødige og hengivne
Julius Løytved.

Facts

PDF
Letter

Danish

Constantinopel
Copenhagen

Glyptotekets arkiv. Korrespondance vedr. antik kunst, Julius Løytved 1883-1895