Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1892-10-06

Afsender

Laurits Tuxen

Modtager

Carl Jacobsen

Dokumentindhold

Tuxen fortæller, at han muligvis skal male endnu et billede for det engelske kongehus i forbindelse med prinsesse Louises eventuelle forlovelse med hertugen af York.

Transskription

Rebcq Belgien d. 6/10 - 1892

Kjære Hr. Jacobsen!
Af Deres venlige Brev af 24de f.M. ser jeg at de utvivlsomt i Øjeblikket befinder Dem i London, hvorhen jeg altsaa adresserer disse Linier. Jeg skylder Dem jo nemlig at holde Dem nogenlunde à jour med min Gjøren og Laden, i det Mindste hvad min Hjemkomst til Kjøbenhan angaaer.
Som De maaske vil forstaa,

lader jeg nødig min Kone rejse alene med Barn og Tilbehør, og ifølge Naturens Orden bør hun mindst vente indtil Begyndelsen af næste Maaned.
Der er ogsaa et andet Spørgsmaal, som muligt kunde gjøre sit til at forhale Hjemkomsten, men som jeg dog vil søge at faa ordnet til de forskjellige Parters Tilfredshed.
Som De maaske véd er jeg ude paa det Stoltenbergske Legat. Den sidste Kvartalsudebetaling skal finde Sted d. 27de November, og kommer jeg hjem forinden vil jeg ifølge Reglementet gaa glip af de ca: 600 Kr. som

det drejer sig om. Jeg vil imidlertid skrive til Kunstakademiet for at spørge om Pengene maa have Lov til at blive staaende til en senere Rejse.
Min Kone og jeg har havt stor Fornøielse af et længere Ophold i London i Begyndelsen af dette Aar. Jeg tog et Atelier og malte et Billede "con amore" baseret paa min Rejse i Orienten i Forenng med Studier i British Museum. Det staaer forøvrigt endnu i Pension hos Grev Ahlefeldt, da jeg rejste noget pludselig fra Staden.
Der har været Rygte om at vor Prindsesse Louise skulde giftes med

Hertugen af York. Da der er meget der taler for at jeg skal male et Billede af Ceremonien, vilde det være meget heldigt om Rygtet skulde stadfæste sig, da jeg i saa Fald vil have mere Chance for at faa Modeller til "Kejserbilledet"; for det frygter jeg vil blive det vanskelige Punkt.
Vor lille Pige trives fortræffeligt og min Hustru befinder sig rigtig vel om hun end af Forsigtighed holder Sengen endnu et Par Dage. Hun slutter sig til mig med de venligste Hilsner til Dem, deres Hustru og Datter, og vi glæde os til snart paany at kunne træffes i Kjøbenhavn.

Deres hengivne
L. Tuxen

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Rebecq
København

Glyptotekets Arkiv