Menu

Carl Jacobsen’s Correspondence Archive

1919-03-26

Sender

Asta Møller

Recipient

Helge Jacobsen

Document content

Awaiting summary

Transcription

6 Avenue de la Motte Picquet
26 marts 1919

Hr Helge Jacobsen
Tak for deres brev fra den 7de marts. Nu begynder forbindelsen mellem Frankrig og Danmark heldigvis at blive lidt bedre. Tak ogsaa for kataloget - det interesserede mig at se det. Jeg har i dag modtaget brev fra Mr. Chenue, at de tre bois sculptés af Gauguin, Vasen og den ægyptiske cynocephale var afsendt den 15de marts.
Jeg venter stadig paa erklæringen om, at de to bronzehoveder af Rodin er Glyptotekets ejendom - for at kunne afsende dem.

Med hensyn til ophold i Paris skal jeg gærne tage oplysninger for Dem, hvis De vil afgive mig omtrent i hvilke hoteller De er vant til at bo. Jeg har for Hr Frederik Poulsen spurgt om prisen for et værelse i et hotel nær ved Odeon - der tog de kun 8 a 10 francs om dagen. I de store hoteller ved jeg, at de tager fra 20 op til 50 blot for værelset. Men forresten begynder priserne for fødevarer att gaa lidt ned - saa priserne i restauranterne vil vel ogsaa begynder at dale om nogen tid. Men kan som altid i Paris spise meget dyrt og give mange penge ud - saa man kan leve selv nu ganske antageligt for en rimelig pris - som sagt, jeg vil med glæde være Dem behjælpelig - hvis De vil opgive mig omtrent hvor De vil bo - og hvormeget De vil give ud - og naar De venter at komme.
[på langs af papiret]
Med venlig hilsen Deres forbundne Asta Møller

Facts

PDF
Letter

Danish

Paris
Copenhagen

Glyptotekets arkiv