Menu

Carl Jacobsen’s Correspondence Archive

1905-06-10

Recipient

Theodora Jacobsen

Document content

Awaiting summary

Transcription

Min kære Theo

Lad dette være mit Fødselsdagsbrev; Du skal nok faa et Kort paa selve Dagen, men foreløbig har jeg noget at skrive som maaske kan interessere Dig. Din gamle Ven W har det udmærket godt i sin Stilling som Brygmester ved Löwenbrauerei; han boer i Kontorbygningen som ikke er særlig rummelig men han har dog ved sin søde Kones gode Smag faaet ikke saa lidt ud af den. Mamas og Papas Porcelainskat sætte de begge meget Pris paa.

Han var ligesom lidt forlegen da jeg i Söndags for 1st Gang gjorde han Visit, men takket være hans Kones gode Humeur og savoir vivre og mit ditto kom vi over alle Skær. Jeg blev til Aften.., som vi spiste ude i Byen i en fin Vinstue. Senere har jeg gentagne Gange været hos dem, de ønske mig til Stadighed der, men da Fruen venter en Baby hver Dag inden 14 Dage er jeg skam forsigtig ikke at trætte hende; jeg tror nu ikke de har meget Omgang med Folk her i Byen; de sige at det ligefrem er en "treat" at tale med en Fremmed.
I Morgen Pinse Søndag skal jeg der til Middag.

De vil begge gerne snart til Danmark, hun interesserer sig meget for Dine Børn, hvis Du kunde sende mig et Photo af Dig med Bæbs paa Skødet vilde jeg være meget glad. Hun er fra Luzern og jeg holder meget af hende, og saa gaaer hun saa yndigt klædt, minder meget (ikke Ansigtet, men Figuren) om en Englænderinde. Om Aftenen efter Fyraften spiller jeg Tennis med W. som ligesom i sin Tid paa Carlsberg, knalder alle Boldene Fanden i Vold (Undskyld). I Nat troede jeg at jeg skulde sige Farvel til Livet; der foregik ligesom en Explosion inde i mit Hoved jeg vaagnede op 3 og faldt ikke i Søvn senere.

Jeg har været meget ængstelig siden, skøndt jeg er fuldstændig 'all right' Jeg spiller i Aften, men disse Explosioner som ligesom vil sprænge mit Hoved har jeg et Par Gange tidligere haft, bare det ikke er en Slags Forblødning paa Hjernen. Jeg vil altid være glad ved at høre fra Dig og da Du er meget skrivende vil jo dette mit Ønske ofte gaa i Opfyldelse.
Hils nu Edgar og Børnene og Til Lykke d. 18de ds.

Din Helge J.
P.S.
Jeg antager og haaber at Du har husket at sende Henius' Handy-book. Jeg skal nok lade Dig vide "when at hand"
Idem

Facts

PDF
Letter

Danish

Munich
Copenhagen

Carlsberg Arkiv