Menu

Carl Jacobsen’s Correspondence Archive

1903-03-30

Recipient

Theodora Jacobsen

Document content

Awaiting summary

Transcription

30/3/03

Kære Theo
Tak for dit Brev med alle dets gamle Nyheder og virkelige Nyheder af hvilke Henningsens Afsked, kostelig omtalt, interesserede mig mest. Vi fik for nogle Dage siden et Brev fra Eianer, hvori han, med meget kraftige Ord og Vendinger, fortæller os hele Sandheden fra Ende til Anden. Du kender ogsaa den rene skære Sandhed og Edgar vel ogsaa, derfor gjorde det mig saa meget mere ondt

at han ikke vilde fortælle mig Sandheden, men netop understregede Løgnen, som ... Papa satte i Scene og som har skadet ham saa meget, jeg mener hans Anseelse og den Respect der næredes for ham. Havde Papa talt med Mama og overvejet Tingene, som i gamle Dage, var dette aldrig sket. Jeg synes, der var Grunde nok til at give Henningsen Afsked og dette kunde meget vel være gjort i Overenstemmelse med Carlsbergfondet, hvorfor saa ubesindigt gribe til saa unfaire og løgnagtige Midler, som kun kan sætte Ondt. Hvad siger Papa til dette nu, efter at han har set, hvad det har affødt?

Det er selvfølgelig en Undskyldning for Edgar at han ikke godt kunde skrive til mig, som Søn, om sin Svigerfaders Adfærd, men jeg troede, at han forstod, at naar jeg satte mig ud over det, ved at skrive til ham, saa kunde han ogsaa, og saa var Ordet frit.
Jeg har været hos Tandlægen 5 Gange og faaet stoppet Tænder, det var en ganske forbandet Omgang, men det var min egen Fejl, for jeg har ikke været hos Tandlægen i 7-8 Aar omtrent og følgelig trængte de til en radikal Omgang. Fortæl mig nu snart noget om det store Selskab, hvem der var der og hvordan det hele forløb.
Vi har Regn og Blæst hver eneste Dag, det er yderst dræbende. Hils nu alle Du træffer paa som kan have Interesse af en Hilsen fra Scotland og modtag selv de bedste Hilsner til Dig Edgar & Drengen
fra Treenigheden
Broderen, Svogeren & Onklen

Facts

PDF
Letter

Danish

Edinburgh
Copenhagen

Carlsberg Arkiv