Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1887-07-13

Afsender

Julius Løytved

Modtager

Carl Jacobsen

Dokumentindhold

Originale brev bortkommet. Afventer scanning

Transskription

Beyrout, 13. Juli 1887.
Min Kjære Herr Jacobsen.
Deres venlige Brev af 27. f. M. har jeg modtaget, ligeledes Telegrammen om min Sarcophag.
Angaaende Sarcophagen fra Sidon skal jeg efter Deres Ønske nu gjøre mig Umage for at komme i Besiddelse af den.
Indskibningen skal jeg da besørge, og jeg beder Dem at være Rolig angaaende et Bedragerie; Eieren vilde ikke vaave lignende tilmed vil jeg selv være tilstæde ved Indskibningen og Inpakningen.
Hvad Inskriften angaaer, kan jeg kun meddele, hvad Eieren erklærede, at han havde overklistered inskriften, for at den, der kjøbte Stykked, kunde publicere den. - Om dette er rigtig, ved jeg ikke.
For de 6 Buster fra Palmyra har jeg, førend Deres Brev ankom, budt francs 2.500, dog uden at komme overens med Eieren, han har slaaet 20 Nap. af og forlanger nu francs 2.800; jeg skal gjøre mit mugligste for at komme i Besiddelse af Stykkerne, maaske for 2.600 francs, hvilken Priis jeg haaber. De indet haver imod at betale.
Photographier kan jeg ikke faa, da Stykkerne staar her paa et Loft, men dersom de ikke vare gode, havde jeg ikke budt den Priis for dem.
Nu kommer min Sarcophag, som har givet mange Omstændigheder, jeg har da faaet Tilladelsen, men maa betale Pund 15 (francs 115) til Museet i Constantinopel. Jeg skal faa den paa ny indpakked denne Uge og afsender den med et Engelsk Dampskib over Liverpool.
Angaaende Udgifter for Indpakning etc. skal jeg senere sende en Regning paa de Udgifter, jeg haver havt, med de sidste Kister og de nuværende, hvorpaa jeg har modtaget francs 300. Det var mig Umugligt dette Foraar at gjøre Touren til Palmyra; jeg har havt en meget anstrængende Foraar, nu haaber jeg snardt at kunde faa lidt Roe, da Skolerne lukkes for Sommerferien i Slutningen af Maaneden; det er ogsaa skrækkelig varmt med en damp Temperatur af 24 a 26 Grad Rh. Dag og Nat.
Med mange venlige Hilsner til Dem og Fru Jacobsen fra min Hustru og mig selv.

Deres Ærbødige hengivne
Julius Løytved.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Beirut
København

Glyptotekets arkiv