Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1887-06-06

Afsender

Carl Jacobsen

Dokumentindhold

CJ stiller Myrons Diskoskasteren, som han egentlig havde bestilt til sig selv, til raadighed for Albertina. Han mener, at den egner sig bedre til opstilling i Ørstedsparken end i Glyptoteket.

Transskription

Ny Carlsberg 6- 6 -87

Hr Etatsraad Meldahl
Gibseren Nielsen som har udført og afleveret til Academiet Jerichaus Adam og Eva, meddeler mig at han endnu ikke har faaet sin Regning betalt fordi man paa Academiet ikke erindre om dette skulde have Afstøbningen gratis.
Jeg tillader mig derfor at erindre om, at det netop var denne Fordring

som jeg paa egene og Medianternes (de fire Provindsmusæers) Vegne ikke kunde opfylde, at jeg derefter mundtlig - jeg troer det var paa Aarsmødet i Albertina - fremsatte Sagen for Dem Hr Etatsraad og at jeg da strax fik Deres imødekommende Svar saa lydende
d 20 Novb 1886
"Paa given Foranledning undlader jeg ikke at meddele Academiet

selv vil betale den Afstøbning af Adam og Eva som det skal have, men at der mulig ikke vil haves Midler til at betale Afstøbningen med før efter første April næste Aar.
Deres osv F Meldahl

De vil deraf Hr Etatsraad see at Nielsen skal have sin Betaling af Academiet
De yttrede ifjor, da jeg for

min egen Regning havde bestilt Myrons Discobol til Glyptotheket, at den vilde have egnet sig for Albertina.
Jeg var ikke tilbøielig den Gang til at afsee den da jeg lige havde bestilt den til Ny Carlsberg, men jeg erkjender at den vilde være paa sin Plads i Ørsteds park og den er nu til Albertinas Tjeneste, hvis De og Etr. Hansen ønsker det. Prisen er jo forunderlig billig 1600 fr.
Den er underveis hertil paa "Tosusk"
Venlig Hilsen Deres hengivne

Carl Jacobsen.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København
København

CJ kopibog i NCG