Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1913-06-25

Afsender

Carl Jacobsen

Modtager

Hack Kampmann

Dokumentindhold

Carl Jacobsen beklager, at ikke alle har forstået at metersystemet er indført. Især arkitekter er de værste til fortsat at bruge alen og tommer.

Transskription

25-6-13

Kjære Kampmann
De har noget misforstaaet mit Ønske. Det var ikke et Underlag for Gruppen imedens Tegner hamrer paa den, som vi trænger til; det er nok en mageløs smuk Firkant som de har tegnet; men en saadan har vi jo allerede – den som Figuren staaer paa. Nei det er et Postament som Gruppen kan staae paa naar den er færdig fra Billedhuggerens Side
Det kan være af Granit eller Marmor. Jeg kunde næste være tilbøjelig til at tænke paa

hvidt Marmor (norsk?) fordi der i dette kunde komme Former og en Ornamentation ud over det almindelige.
De Ornamenter der kunne udføres i Granit giver jeg ikke meget for. Jeg beder Dem altsaa tage dette under Overveielse, nogle Blyantsudkast til forskjellige Former vilde lette Forstaaelsen og Arbeidets Fremme. Det samme gjælder Moder Jord.
Ja er det ikke F-s! nu har jeg indprentet Amberg og alle dem som have med Frue Spiiret at gjøre at Fod og Tommer existerer ikke mere. Og saa tegner de endda efter den gamle Tommestok.

Jeg sagde Amberg det, ret alvorligt, i dag – men Sagen er, at nogle af de allerseigeste til at blive i den gamle Slendrian er dHrr Architecter (ikke De naturligvis men næsten alle de Andre), og da Amberg er Architect bliver hans gode Forsætter smittede med de Andres daarlige Eksempel.

Venlig Hilsen
Deres hengivne
Carl Jacobsen
Gruppen bliver nu hurtigst muligt flyttet til Bib.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København
København

Glyptotekets arkiv