Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1908-05-25

Afsender

Carl Jacobsen

Modtager

Paula Jacobsen

Dokumentindhold

CJ skriver om sine indtryk fra Spanien, som ikke kun er positive. Om Helges bryllup i England.

Transskription

25-5-8

Min kjære Paula
Jeg er nu, i forgaars Aftes, kommet hjem fra Spanien efter en interessant Reise. Behagelig kan jeg ikke sige; thi Støv, Snavs, Smuds, Stank er i den Grad betegnende for dette "Svineland" at jeg endnu væmmes, hvergang jeg tænker paa de ellers saa interessante Byer som Toledo, Salamanca og Valladolid. Jeg er glad over at være sluppen derfra og skal ikke ønske at komme der igjen saalænge det beboes af Spaniere.
Herhjemme staar alt vel til. Vi skulle imorgen spise Frokost hos Grandmama

sammen med Theodora, M og Børnene.
Du bad mig sende Dig nogle Billeder (Postkort) fra Spanien. Jeg har foretrukket at kjøbe et Værk med fortræffelige Billeder og god Text. I det deels ere Billederne bedre og deels ere der fra alle Steder og dem, hvor jeg ikke har været, og derfor vanskelig kunde skaffe Billederne fra.
Jeg beder Dig modtage det som en Gave. Kom jeg ikke til at reise med Dig selv til disse Steder, saa kan jeg dog i Tanker møde Dig der naar vi see paa Billederne. Jeg har nemlig kjøbt et Exemplar til mig selv

Indlagt sender jeg Dig dine 'Vidnesbyrd' tilbage ogsaa et Brev som laae til Dig da jeg kom sender jeg Dig.
Jeg vil være Dig meget taknemmelig for et pænt lille Brev, hvor Du fortæller mig noget mere om Dig selv og hvad Du tænker paa til sommer og i Fremtiden.
Jeg traf Helge og Josephine i Paris. Hun synes mig at være en meget symphatisk Dame, som jeg haaber skal befinde sig vil i sit nye Fædreland.

De fortalte mig at Du havde seet saa godt ud til Brylluppet.
Jeg frygtede for, at min lille søde kjære elskede Klumpe-dumpe skulde dumpe igjennem i Sammenligning med de stylishe Englænderinder, og kan saaledes glæde mig dobbelt over hendes Succes.
Lev nu vel min darling Datter og skriv snart til din Papa, som altid længes efter Dig

Ussings er nok i Skotland. Hvis Du seer Dem saa hils dem endelig fra mig. Jeg kan aldrig være dem nok taknemmelig for hvad de vare for Dig i fjor!

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København

Glyptotekets arkiv.