Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1899-11-07

Afsender

Helge Jacobsen

Dokumentindhold

Helge er i Rom sammen med CJ. En droskekusk havde genkendt CJ efter 2 år. Helge fortæller, at CJ har kureret et maveonde med 3 store glas øl og omtaler Helbigs glæde ved Veuve Clicquot.

Transskription

han sang tjap-tjap tjap tjap tjo Det var yndigt [på hovedet]

Mandag d. 7 Nov. 99
Roma
Min kjære Søster! Jeg længes utrolig efter Dig, hvorfor? fordi Du er mig saa kær. I Gaar var vi i "Tivoli", vi saa Hadrians "Circus" paa Afstand og spiste ved Sibylle templet. Derpaa gik vi den samme Tur som Du og Papa havde gaaet, det var en stegende Hede, vi masede hele Dagen

hvorfor ogsaa Papas "Mave" kom i Tøjlerne igen, hvilket den ikke ganske havde været, for øvrigt kurerede han den ved 3 store Glas Bekorr Bier - Jeg ved gik hvad Du siger til saadan en Maade, at kurere en Mave paa, jeg betakker mig. I Dag har jeg været inde i det Capitolinske Museum, Bronceafdelingen, det var meget interessant. Det har tordnet forfærdeligt og Lynet slog ned ved Capitol. Foreløbig er det over Hovedet. Nu skal Du høre noget, som vil more Dig. I gaar var Papa og jeg om Morgenen i Vatikanet.

Vi spiste Kl. 2. Da vi vare færdige, morede vi os med at lægge mærke til Droskekuskene som lurede paa os. Da kom der en, som sagde til Papa at han for 2 Aar siden havde kørt for Signor og Signorina, den sidste var dig; Du havde øjensynlig gjort et stærkt In[d]tryk paa ham, han var henrykt og spurgte til Dig. Da vi saa kørte ud til Villa Borghese gav Papa ham 3 Franc af bare Begejstring, det var jo ogsaa fornøjeligt naar Kuskene her i Rom rækker Haanden i Vejret og spørger en med lynende Øjne om man vil køre, det er meget rørende.
Jeg havde for nogen Tid siden en stærk Dihoe [Diarrhoe], grundet

paa et forbandet Granatæble Papa havde købt til os, det minder mig om Graus [Grannis?] Apfelwein (pesches). Derimod faar vi hver Gang Helbig er her Veuve Clicot Champagne, han drikker hele Flasken hvorfor jeg om Aftenen spydig siger til Papa, Aah hvor denne Ch. er dejlig. Papa var inde i Florentz of spurgte om Prisen paa et yndigt Billede af Botticelli til - Edgar- ! Det maa Du skam ikke sige at jeg har sagt til Papa. Her sidder 2 yndige Englændere ved min Side. I Florentz hørte jeg een synge la bella Napoli og tjap tjap Tjo som Du hørte i Venedig. Hils nu Edgar, Mama og alle paa Ny og Gamle. Og en venlig og kærlig Hilsen fra den evige Stad
Helge

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Rom

Rome
Grand Hôtel du Quirinal

København

Carlsberg Arkiv