Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1891-09-02

Afsender

Julius Løytved

Modtager

Carl Jacobsen

Dokumentindhold

Løytved mener ikke, at Helbig kender tilstrækkeligt til fønikiske bronzer, når han kan sige, at de stykker, som Carl Jacobsen har købt, er falske. Løytved er bekymret for sine børns nationalitet.

Transskription

Consulat Royal de Danemark en Syrie.
Beyrouth, le 2 Sep. 1891.

Kjære Herr Jacobsen.
Jeg haaber, at De nu har faaet Hovedet, og det skulde glæde mig at erfare, hvorledes De syntes om det; som De ved, har jeg jo ikke seet det.
Professor Helbig vil ikke kjænde de phönikiske Idoler, naar han erklærer dem for Falske. - De ere ikke falske; naar De tager til Paris, beder jeg at tage nogle Stykker med Conservateur Hensey interessere sig for disse Statuer og vil give nøiagtid[g] Besked. Jeg vil ogsaa gjærne tage dem tilbage.

Hovedet til Sarcophagen er ikke i Kalksten som De skriver, men i en smuk, hvid Marmor.
Eieren vil ikke gaa ned med Priesen; Ønsker De at tage Stykket for £ 50, beder jeg at sende mig en Cheque for dette Beløb, ellers befrygter jeg, at Stykket bliver send bort.
Jeg takker Dem for Deres venlige Tilbud at hjælpe mig angaaende mine Børn, men jeg befrygter, at der er ind[t]et at gjøre i denne Sag.
Hvær Gang jeg har været Hjemme har jeg talt om det i Ministeriet, og Geheimeraad Vedel, Udenrigsministeren, ja selv H. M. Kongen, sagde mig, at naar den Tid kom, at deres Nationalitet skulde afgjøres, vilde der ikke være nogen Vanskeligheder, og nu faar jeg en Ministerial Meddelelse, at mine Børn ikke ere Danske.
Med hjærtelig Hilsen.
Deres Ærbødige Julius Løytved.

De 2 Buster, hvoraf jeg sender Photographier, ere endnu til Salgs.
Dersom De Ønsker dem, beder jeg at lade mig vide, hvormeget jeg tør betale for dem.
J. L.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Beirut

Det danske konsulats brevpapir

København

Glyptotekets arkiv. Korrespondance vedr. antik kunst, Julius Løytved 1883-1895

Palmyra