Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1891-08-03

Afsender

Julius Løytved

Modtager

Carl Jacobsen

Dokumentindhold

Løytved skriver, at fragtbrevet vedrørende det store hoved ikke var i orden og nu er returneret fra Triest til Constantinopel. Han sender et fotografi af et sårkofaglåg fra Saida. Løytveds to ældste sønner kan ikke få dansk indfødsret.

Transskription

Consulat Royal de Danemark en Syrie.
Beyrouth,
le 3 August 1891.

Kjære Herr Jacobsen.

Af en Meddelelse fra Simreker et Co. i Triest, lader det til, at det Fragtbrev, jeg modtog fra Constantinopel for Kisten med det store Hoved i, ikke er i Orden, og at han har maattet sende Fragtbrevet tilbage til Constantinopel for en Underskrift; det forekommer mig, dersom han ikke paa den ene eller anden Maade har forsikkred sig Kisten, at han har gjordt en stor Feil; han skulde have sendt Fragtbrevet tilbage til mig, istædetfor at sende det til Constantinopel;

jeg vilde da have vist, hvad der er at gjøres.
Nu, da jeg hverken har Kiste eller Fragtbrev, ved jeg ikke, om det bliver sendt tilbage eller ei; derfor beder jeg ikke at sende Beløbet, indtil De hører fra mig igjen eller fra Simreker; det er rigtigt kjedeligt for mig, jeg har telegrapheret til Constantinople og Simreker, men har endnu ingen Svar.
Jeg tillader mig at sende Photographie af Bas-Reliefen fra Saida; som De seer, er det paa Laaget af en Sarcophag, det er i Marmor, 0,42 Cm. høit og bredt. Man forlanger £ 50 for det med Indskibningen etc. - Skulde De Ønske at komme i Besiddelse deraf, beder jeg at lade mig det vide.
Mine 2 ælste Sønner har nu tagen deres Abiturienten Examen; jeg skrev for nogen Tid til den danske Regjering angaaende deres Nationali

tetsret som Danske, og modtog for et Par Dage, til min store Overraskelse det Svar, at de ikke ere i Besiddelse af Dansk Nationalitetsret, da de ere fødte i Udlandet.
Det er dog virkelig stærk, hvilken Nation tilhøre de da? Tyrkerne anerkjænder kun Børn af Tyrkiske Forældre som Tyrker.
Stakkels Danske, som blive gifte i Tyrkiet, China og Japan etc. deres Børn tilhøre ingen Nation, men er Fuglefrie.
Alle andre Nationers Børn, født i disse Länder, hvor de staar under Consulaternes Jurisdiktion, bliver anerkjænde som Undersaater af det Land, hvor deres Fader hører hjemme; Engang afviist, maa jeg vel finde mig i Ministeriets Bestemmelse, men en saadanne Lov er i et hvært Tilfælde absurde.

Deres Ærbødige og hengivne
Julius Løytved.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Beirut

Det danske konsulats brevpapir

København

Glyptotekets arkiv. Korrespondance vedr. antik kunst, Julius Løytved 1883-1895

Palmyra