Menu

Carl Jacobsens Brevarkiv

1886-05-15

Afsender

Julius Løytved

Modtager

Carl Jacobsen

Dokumentindhold

Løytved fortæller, at han er på vej til Europa. Han skal bl.a. til Aix les Bains og Strasbourg for at besøge prof. Euting. Han er ikke sikker på, at han kommer til Danmark. Han har med møje og besvær fået afskibet 28 kasser med buster til CJ. Mumien er stadig ikke afsendt.

Transskription

Port Said, om Board
Messagerie Maritime, S. S.
"La Bourdonnais"
May 15. 1886

Min Kjære Herr Jacobsen.
I Forgaars Aftes forlod jeg Atter Beirut for en lille Tour til Europa; denne Gang bliver Aix les Bains i det sydlige Frankrig mit første Ophold Sted, senere haaber jeg at besøge Sweitz, gjøre en Rhintour (besøge Profes. Euting i Strassburg) da til Paris og London, derfra vil jeg besøge mine Drenge paa Veien til Berlin, og derfra over Wien og Triest tilbage igjen til Syrien. Om jeg kommer Hjem er endnu ikke ganske Bestemt, hvormeget det end skulde glæde mig at see Dem og Deres Ærede Familie, jeg maa see, naar jeg kommer til

Berlin.-
Endelig har jeg faaet de 28 Kister med de Palmyrinske Buster etc. afsendt; ikke uden Møie og Omkostninger. Mumien er endnu ikke borte, men jeg haaber, den kommer Afsted med det første.
De vil ind[t]et have imod, at jeg har kjøbt de Stykker fra Tripolis, jeg skrev om sidste Aar, da jeg finder dem Skjønne og Interessante, som Photographierne viser. - For Francs 950 (Begge). Dertil har jeg kjøbt i Beirout et Par interessante Stykker _fuldstændig forskillig fra dem de haver. For Francs 450.-
Det er mugligt, at Stykker fra Tripolis bliver Dem tilsendt med det første. Busterne og Hoved fra Beirut først, naar jeg kommer tilbage.
I Haabet om at see et Par Ord fra Dem i Aix les Bains (Poste restante)

forbliver jeg med mange venlige Hilsner til Dem, Deres Frue og Børn

Deres Ærbødige og hengivne
Julius Løytved.

meldt om Reisen
[tilføjet med anden skrift]

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Port Said
København

Glyptotekets arkiv. Korrespondance vedr. antik kunst, Julius Løytved 1883-1895